Legnehezebb lépés

A második kezelést követően, pár nap elteltével egyedül indultam vissza Ausztriába. A szokásos vérvétel következett, s vártam az eredményt. Én, aki annyira féltem a vérvételtől, a kórházaktól, most megint megkaptam feladatnak, hogy nézzek szembe a félelmemmel. Szembesüljek csak vele, győzzem le végre.

Egyre jobban hergeltem magam. Mire kiértem Magyarországról, idegbeteg lettem. Nem tudtam elfogadni ezt a helyzetet, a tükör letakarva, s mivel nem tudtam levezetni a feszültséget, ami bennem volt, fogtam egy poharat, és a földhöz vágtam. Már annyira sok volt minden, s fogalmam sem volt arról, merre induljak tovább.

A poharat, pontosabban annak apró darabjait a földön hátra hagytam, majd két síróroham után gondoltam, ugyan a futáshoz már gyenge vagyok, sétálni azért még tudok. Ahogy fordultam egyet, ránéztem a Buddhás képre, majd a szoborra, s elindultam. Jó pár méter megtétele után elhagytam a házakat. Kiértem a mezőre, aztán az erdő szélére. Azon tanakodtam, hogy merre menjek tovább.

Nemrég lefényképeztem nektek, hogy hol jártam anno.

Ott álltam, gondolkodtam, hogy mit is csináljak, amikor eszembe jutott az erdős rémálmom, majd megint bevillant a Buddhista szerzetessel való találkozás. Ismét átéltem az álmot, végigfutott a testemen a hideg, s jött az első megérzés: keresd, majd kövesd a fényt. Körülnéztem, vártam, hogy leszakad-e az ég, s kerestem egy kicsi fényt, a Napot, aminek irányába mozdulhatnék. Ha egyenesen megyek tovább, az bizony elég meredek, s nem tudom, hogy lesz-e erőm felmenni oda, esetleg felmászni, vagy mi is vár rám az ismeretlen talajon. Bizonytalanság tört rám, ezért inkább megfordultam, majd haza mentem.

Leültem, megint az egykori pohárra néztem, aminek a darabjai minden irányba szétszóródtak. Mosolyogtam, és azt mondtam magamnak: na, ezt most jól megcsináltam, egy kis plusz munkát adtam magamnak. A darabok „gyűjtögetése” közben bevillant az eset, amikor a kórházban azt mondták, hogy száműzzem az életemből a stresszt. Ekkor felnéztem, a Buddhás képre pillantottam, és abban a pillanatban leesett, hogy milyen irányban kell tovább indulnom.

A fény, amit a képen láttok, engem a felébredés, a spirituális élet, a Buddhizmus, a tudatosság, az önismeret, s az önfejlesztés útjára vitt. Miért láttam dombosnak az előttem álló utat? Mert belül már éreztem, hogy most fogok új életet kezdeni, s minden bizonytalan.

Bementem a fürdőbe, levettem a parókát, majd a tükörről a törölközőt. Félve, de belenéztem a tükörbe. Kimondtam: rendben van, elfogadom, most ez van, ez csak egy állapot, amin túl fogok jutni, így elég az önmarcangolásból.

A tükörrel szemben állva a következőket kérdeztem magamtól:

  • Kié az életem?
  • Mi a célom?
  • Miért vagyok itt, a Földön?
  • Milyen emberek vesznek körül?
  • Kihez akarok hasonlítani, s miért?
  • Kinek akarok megfelelni?

Mivel néhány kérdésre nem tudtam választ adni, segítségül hívtam az online teret, és az interneten a következő videót találtam.

Szeretettel ajánlom azok figyelmébe, akik nem tudják, merre induljanak tovább. Veszítenivalód nincs. Ha szánsz néhány percet a videó megtekintésére, teremtesz magadnak egy kis énidőd, ahogy én tettem.

Bökj a képre, és nézd meg a videót YouTube-on!

E videó révén kaptam egy határozott megerősítést, hogy jó szakmát választottam, és bármennyire nehéz is lesz, elvégzem az iskolákat.

Visszamentem a fürdőszobába. Könnyek között mondtam ki, hogy mennyire nem szeretem és sosem szerettem magam, ezért ideje lenne ezen (is) változtatni. Kerestem, kutattam, hogy mit tudnék kezdeni a szituációval. Rájöttem arra, hogy minimum egy hónapig (de talán tovább még tovább) pozitív mantrákat fogok mondani magamnak ebben a küzdelmes időszakban. Már aznap el is kezdtem mondogatni magamnak a tükör előtt a következőket:

Erős vagyok. Egészséges vagyok. A testem minden sejtje egészséges. Az immunrendszerem értem dolgozik. Nyugodt vagyok. Biztonságban vagyok. Képes vagyok meggyógyítani magam. Hálás vagyok, hogy élek. Szeretem a szemem. Szeretem, hogy ilyen húsos szám van. És így tovább…

Amikor mindennel végeztem, indultam haza. Az utazásra nagyobb figyelmet kellett fordítanom, mint korábban. Még korábban elmondták az osztályon, hogy a kezelések alatt nem tenne jót nekem, ha a bőrömet napfény érné, illetve egyre érzékenyebb lesz a szemem is a napfényre (ezért vásároltam egy fekete, jó minőségű napszemüveget).

Nyár volt, a kedvenc évszakom. Mekkora büntetés az, hogy nem tudok kimenni a lakásból, gyönyörködni a virágokban, nem tudok lemenni a Balaton partjára; maximum csak este, mikor már lement a Nap, vagy nagyon beöltözve, ami ugye elviselhetetlen a nyári melegben.

Az élet szépen lassan kezdett megfosztani attól, amit addig imádtam…