Kérdezz-felelek

Jó tudni! Ha látsz a bejegyzésben türkíz színű, alúhúzott szövegrészeket, bővebb információkért ne félj átkattintani a hivatkozott oldalakra.

Eljött az ideje annak, hogy megszólítsam Katikámat is, aki nagyon sokat segített nekem…

Megosztja az embereket a mai Magyarországon, hogy itthon vagy külföldön lenne célszerűbb folytatni életük alakítását. Te miért döntöttél úgy korábban, hogy szerencsét próbálsz Ausztriában?

Kényszerből és a megélhetés miatt döntöttem el, hogy külföldön fogok dolgozni. Beleestem én is abba a hibába, hogy a hitelemet svájci frankban vettem fel, így engem is érzékenyen érintett a 2008-as gazdasági világválság.

És miért döntöttél úgy, hogy haza jössz?

Bár jó munkahelyem volt, jó körülményekkel, jó kollégákkal (főleg veled 😉), sosem voltam teljesen boldog. Tettem a dolgom, ott voltam testben, de amint végeztem a melóval, csak az üresség maradt.

Ha mostanság végzek, a melóból haza jövök és otthon vagyok. Még a levegő is más, túl mélyen vannak a gyökereim, és nálam ez így van jól. Nekem ez többet ér, mint az anyagiak.

Ne érts félre, imádok utazni, még sok mindent szeretnék és fogok is látni. Ám itthon tudok csak töltődni, például amikor ránézek a Sümegi várra. Az, hogy bármikor felmehetek a Sümegi Fehér-kövekre, vagy a Sztupához Zalaszántóra, vagy a Balaton partra, nagyon sokat jelent nekem. Imádok itt élni, otthon vagyok. ❤️

Manapság egyre többen gondolják úgy, hogy a lélek betegíti meg a testet. Te mit gondolsz erről?

Teljesen egyetértek ezzel a gondolattal. Magamon is tapasztalom, másokon is látom, neked pedig nem kell részleteznem. 🙂

Akit érdekel a téma, ajánlom Késmárki Lászlótól a Test-lélek szótár – A betegségek lelki, mentális és karmikus okai című könyvet, benne van minden.

Esetleg érdemes még rápillantani a kinai-medicina.tienshoni.hu honlap gyűjtésére a betegségek lelki okairól.

Mit gondolsz a spirituális beállítottságú emberekről?

Spirituális embernek vallom magam, hiszek a reinkarnációban, a buddhizmusból nagyon sok erőt kapok. Számomra ez a jó irány. Még nagyon sok tanulnivaló akad, de hiszem, hogy itt is a középutat kell megtalálni. Ez minden életterületre vonatkozik.

Fontos a fizikai sík is. Nagyon sok spirituális ember elszáll, felsőbbrendűnek gondolja magát, de a karma gondoskodik mindenkiről. 😀 Nem érdemes elszállni.

Gyakorló spirituális emberként ez a fajta világszemlélet hogyan jelenik meg a mindennapjaidban?

Sokat segít. Ma már máshogy nézek az emberekre. Például, ha a környezetemben valakinek negatív megnyilvánulása van, már nem gondolom, hogy rosszindulatú, gonosz ember lenne. Inkább azon gondolkodom, vajon mi történhetett vele, amiért ilyen boldogtalan és szenved. Sajnálom őket, mert tudom, hogy amíg ilyen negatívak, ezt is kapják vissza. És ilyenkor ott a kérdés, hogy vajon még hányszor kell visszakapnia, amíg ráébred arra, hogy mindezt saját magának köszönheti…

Milyen stresszkezelési technikákat ismersz, és ezek közül melyeket alkalmazod?

Ha rendben van az életed, nincs szükséged stresszkezelő technikákra. Ha úgy látod a világot, hogy mindennek oka van, akkor nem stresszelsz, és nem kérdezed, hogy: miért én? Sokkal inkább elgondolkodsz azon, vajon mi az oka annak, hogy ide jutottál, majd azon, hogy miként tudsz változtatni.

De ha mondanom kell néhány irányt, akkor javasolnám a meditációt, a jógát, és például a zen buddhizmust.

Mit gondolsz a sorsról, illetve a sorsszerű találkozásokról?

Hiszek mindkettőben, mindennek megvan a miértje. A karma, tehát az ok és okozat törvénye az, ami alakítja sorsunkat. Úgy vélem, minden találkozásunk, kapcsolatunk sorsszerű. Mindenkitől lehet tanulni, akivel találkozol. Csak figyelni kell, és észrevenni a tanítást.

Útravalóként mit üzennél az embereknek, mi lenne az az egy gondolat, amit mindenképpen érdemes lenne megszívlelniük?

„Meghaltam mint ásvány, és növény lettem. Meghaltam mint növény, fölemelkedtem, és állat lettem. Meghaltam mint állat, fölemelkedtem, és ember lettem. Mitől félnék? Mikor lettem kevesebb a haláltól?​” – Dsalal ad-Din Rumi

Köszönöm a kérdéseket. Sok sikert kívánok neked az élet minden területén.❤️ Good Night Nicky! 😄

Nagyon szépen köszönök mindent, ahogy a válaszokat is.