Kérdezz-felelek

Jó tudni! Ha látsz a bejegyzésben türkíz színű, alúhúzott szövegrészeket, bővebb információkért ne félj átkattintani a hivatkozott oldalakra.

Eljött az ideje annak, hogy megszólítsam Katikámat is, aki nagyon sokat segített nekem…

Megosztja az embereket a mai Magyarországon, hogy itthon vagy külföldön lenne célszerűbb folytatni életük alakítását. Te miért döntöttél úgy korábban, hogy szerencsét próbálsz Ausztriában?

Kényszerből és a megélhetés miatt döntöttem el, hogy külföldön fogok dolgozni. Beleestem én is abba a hibába, hogy a hitelemet svájci frankban vettem fel, így engem is érzékenyen érintett a 2008-as gazdasági világválság.

És miért döntöttél úgy, hogy haza jössz?

Bár jó munkahelyem volt, jó körülményekkel, jó kollégákkal (főleg veled 😉), sosem voltam teljesen boldog. Tettem a dolgom, ott voltam testben, de amint végeztem a melóval, csak az üresség maradt.

Ha mostanság végzek, a melóból haza jövök és otthon vagyok. Még a levegő is más, túl mélyen vannak a gyökereim, és nálam ez így van jól. Nekem ez többet ér, mint az anyagiak.

Ne érts félre, imádok utazni, még sok mindent szeretnék és fogok is látni. Ám itthon tudok csak töltődni, például amikor ránézek a Sümegi várra. Az, hogy bármikor felmehetek a Sümegi Fehér-kövekre, vagy a Sztupához Zalaszántóra, vagy a Balaton partra, nagyon sokat jelent nekem. Imádok itt élni, otthon vagyok. ❤️

Tovább olvasom

Csavar

Említést tettem arról, hogy a kis csavarok ezek után lépnek a felületre, azaz a blogba.

Mivel elég érzékeny, fájdalmas történet következik, s mert én is még csak most dolgozom fel a történetem az írás segítségével, megpróbálom a legkíméletesebben megjeleníteni a következő „fejezeteket”. Már amennyire lehetséges.

Nem mondom, hogy nem fogok könnyeket ejteni, s lehet, hogy belőletek is ezt váltom ki. Vagy mást, ki tudja. Ma már hálás tudok lenni azért, ha kijönnek, s végigfolynak az arcomon, mert tudom, ez is a feldolgozás és az elengedés része. Mert ugye az a célom, hogy a múltat magam mögött hagyjam, ahogy szerintem sokan mások is erre készülnek. Így hát látni fogjátok, hogy én hogyan csinálom, s ez tanulság, segítség lehet számotokra.

Tovább olvasom